14:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Bergnäsets AIK - Ohtana/Aapua FF

På ett blåsigt Bergsvallen spelar Bergnäset och OAFF oavgjort 2-2 (1-2)
BAIK inleder med vinden i ryggen och skapar matchens första läge när man i den 8:e minuten tar sig förbi vårt försvar men Felle räddar skottet. Några minuter senare kommer BAIK på vänsterkanten där inspelet når en BAIK:are vars direktskott räddas av Felle med en snabb fotparad. BAIK äger mer boll än OAFF men vi skapar ändå ett antal anfall där dock inga större målchanser skapas. BAIK har också svårt att få till riktigt vassa lägen men skapar några hörnor, och just en hörna i den 35:e minuten från Victor Lidén seglar i medvinden mot Felle som inte får undan bollen utan den dimper ner vid bortre stolpen till 1-0. Tre minuter senare kommer OA i ett anfall där Adam skall ta ner bollen när BAIK:s målvakt kör över Adam och domaren pekar på straffpunkten. Fram stegar Hector Garcia och sätter bollen lågt intill stolpen till 1-1. I halvlekens sista minut blir Adam nedtryckt utanför straffområdet med frispark som följd. Hector slår den förbi målvakten men i stolpen, returen går förbi flera spelare till en framstörtande Abdul som prickar in 2-1, vilket blir paussiffrorna.

Andra halvlek inleds bra av OA och vi väntar bara på att ledningen skall utökas. Trots övertaget kommer vi inte till riktigt bra chanser utan det strandar oftast på en försvarare eller så missar vi den sista passningen. Efter ca en kvart börjar BAIK alltmer komma tillbaka spelmässigt och det känns som att OA för tidigt börjar spela på resultatet I den 62:a minuten får Hector bollen framför BAIK-målet och försöker med en klackspark få in bollen men ett försvarsben täcker. BAIK har en halvchans där skottet från 16 meter går över. I den 76:e minuten kommer bollen in i vårt straffområde och efter diverse turer når bollen BAIK;s Viktor Granberg som bredsidar in kvitteringen 2-2. Minuten senare är BAIK framme igen men Felle klarar styrningen framför mål. Sista kvarten kommer OA tillbaka och trycker tillbaka BAIK på egen planhalva och i den 77:e minuten tar sig Johannes Pekkari fram till ett friläge där BAIK:S målvakt gör en utmärkt fotparad. Några minuter senare frispelas Johannes Pekkari och ensam mot målvakten sätter han en bredsida som passerar målisen men tyvärr går den i utsidan av stolpen. Strax före slutet har Borri ytterligare ett läge där målvakten gör en fin räddning men 2-2 står sig.

Sett över hela matchen är 2-2 ett rättvist resultat även om OAFF på slutet var nära att knipa tre poäng. Vinden var stark denna eftermiddag, trots detta så gjordes tre av fyra mål i motvinden. I ett bra OAFF är samtliga spelare värda ett bra betyg där extraplusset i backlinjen går till Nils Kenttä och Abdul, som i sin debut som startspelare även gjorde ett mål. På mittfältet går extraplussen till Joel Hiltunen och Hector Garcia. I anfallet gav paret Adam/Borri försvaret full huggning där extraplusset går till Borri som närmar sig storformen och då borde även målskyttet lossna. I Bergnäset går plussen till backlinjens Karl Öhman samt i offensiven Johan Zakariasson och Victor Pettersson. Säker domarinsats av Keijo Hyvärinen.

Laget: Felle - Liam, Abdul, Palo, Nisse - Joel H, Mäki, Hector, Hugo (ut 81) - Johannes P, Adam
Ers: Jocke J (in 81), Joel O, Elias Y, Elias P, Kotten, Johan P, Bosse